onsdag 8. august 2012

Hjemmelaget lavkarbo knekkebrød, glutenfri!

Det går helt fint å bake knekkebrød uten hvetemel og andre raske karbohydrater.

Disse lavkarbo knekkebrødene er nydelige, og inneholder lite karbohydrater fordi de bakes med egg, frø, kjerner og bokhvete. Prøv dem gjerne til skinke og salat.

Det er stort sett bare å røre sammen ingrediensene, helle deigen på brett og sette det hele i ovnen.

3 eggehviter
1 dl vann
2 dl knust linfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl knust bokhvete
1 ts urtesalt

Ha alt i en bolle og kjør det i kjøkkenmaskin i ca 5 minutter. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør litt olje på papiret, strø gjerne litt urtesalt el.l. på oljen, for så å fordele deigen jevnt utover.

Del opp med pizzaskjærer 5x4 ruter.

Stek i varmluftsovn i 60 minutter på ca 140 grader. Følg med, for ovner er forskjellig. :)



Av hele røren ble det 20 knekkebrød.
  
Næringsinnhold for 1 stk knekkebrød:
91,7 kcal
4,3 g protein
5,3 g fett
5,2 g karbohydrater


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar