tirsdag 28. februar 2012

Biff-salat !!

Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet!

Middag til 2:
300 g elgbiff i strimler
Ruccola mix
1 pk cocktailtomat
1 rød paprika
1 pk sukkererter
1 stk avocado
120 g fetaost (3 % fett)
0.5 stk rødløk
1 neve ristede pinjekjerner
1/2 lime
Kruspersille til pynt

1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Salte og pepre kjøttet. Eller bruk biffrester fra helgen:)
2. Vask grønnsakene, og del tomatene og paprikaen i biter.
3. Skjær fetaosten i terninger og løken i terninger. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter. Strø over lime så avocadoen ikke blir brun.
4. Stek biffstrimlene på god varme.
5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
6. Dressing: 4 ss mager kesam og litt sweet chili sauce.

TIPS: Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. (Da blir den ikke glutenfri). Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke. Det samme gjelder om du bruker en annen og fetere type fetaost enn den som er brukt i oppskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar