Jeg valgte den glutenfrie Penne Tricolore pga de flotte fargene. Med kremet pestosaus og svinestrimler ble dette en flott hverdagsmiddag!
Bakt Cherrytomat
- 1 pk cherry - kan også bruke annen liten tomat.
- Hvitløk.
- Nykvernet salt og pepper.
- Smør.
- Fersk timian (kan sløyfes).
Skjær forsiktig ett kryss i skinnet på toppen av tomaten. Kok opp vann i en kjele, og legg tomatene i kjelen når det koker. Etter 30-60 sekunder har skinnet begynt å løsne, og trekker seg bakover. Ta kjelen av platen, hell av vannet og fyll på med kaldvann for å stoppe kokeprosessen. Pell av skinnet og legg dem på en bakeplate. Strø over finhakket hvitløk og et sveip olivenolje. Krydre med litt nykvernet salt og pepper. La det stå i ovnen på 150 grader i ca 15 minutter. Ta de ut, og vend dem i smør.
Kok Penne som anvist på pakken.
Stek svinestrimlene i en stekepanne og krydre med salt og pepper og hvitløk.
Kremet pestosaus:
- 1 potte basilikum.
- 1 liten neve pinjekjerner.
- 3 fedd hvitløk.
- 1 neve revet parmesan.
- 1/2-1 dl olivenolje.
- Salt og pepper.
- 2 ss kesam.
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan til glatt pure i en foodprosessor eller med en stavmikser. Ha i olivenoljen litt etter litt, så du ser at det blir passe tykk konsistens. Bland inn kesam. Smak til med salt og pepper.
Brokkoli:
Kok opp lettsaltet vann, legg i brokkolien og la den trekke i 3 minutter. Hell av vannet og rør inn en ss smør, og dryss over litt salt og pepper.
Riv litt salatblader i bunnen på tallerkenen, dekk med pasta, strø over strimlet svin. Dandèr bakte tomater, broccoli og kalde druer. Strø pesto over og voila :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar