fredag 16. mai 2014

Mexicanske kjøttboller til middag?

Deilig, enkelt og spicer opp hverdagen :)

500 gr mager elgkjøttdeig
400 gr mager svinekjøttdeig
1 egg
3 fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
Veldig godt med Herbamare urtesalt
Nykvernet pepper
Kajennepepper etter smak, evt finhakket chili.

Knas godt sammen, rulles til små baller og stekes i panne, putt de i en ildfast form i ovn på 100 grader til du har stekt opp alt, så de holder seg varme:) 

Supre til middag, men også gode kalde og supert til lunsj. Velg det tilbehøret du vil, men jeg synes det passer utrolig godt til skikkelig hjemmelaget guacamole og ris. Her er min "hemmelige" oppskrift på skikkelig rustikk guacamole:

- To modne, men faste avocado
- to tomater
- 1/2 rødløk (kan sløyfes)
- 1/2 paprika (kan sløyfes)
- 1 fedd hvitløk
- saften av 1 lime
- hakket fersk koriander (kan sløyfes)
- Herbamare urtesalt og nykvernet pepper

- 1/2 boks magerkesam

Mos avocado med gaffel eller stavmikser, går lettere sammen med limesaft og/eller kesam. FINhakk resten og rør i, smak til med salt og pepper. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar